TYGLEVERANTÖRER

TYGLEVERANTÖRER OCH MATERIAL

Svenskt familjeföretag som varit aktiva i textilbranschen sedan 1887. De äger hela tillverkningsprocessen från garn till färdig textil och alla deras möbeltyger vävs lokalt i deras fabrik i Kinna. När det gäller miljöprofil så är flera av deras möbeltyger certifierade enligt märkningar såsom: Oeko-Tex och Ecolabel. De är kända för högkvalité och slitstyrka i sina möbeltyger som både passar bra till privat- såväl som offentlig miljö.

 

Berghems väveri är ett litet familjeföretag där all tillverkning sker i det egna väveriet i Berghem i Västergötland. Förutom att tygerna produceras i Sverige så är all bomull som de använder sig av ekologiskt odlad, vilket förstås är en stor vinst för miljön. De har bl.a. mycket fina och klassiska bomulls- och ylletyger som många möbler skulle bli glada av att få kläs med.

 

Hantverk när det är som bäst. Jobs trycker fortfarande sina möbeltyger för hand precis som vid starten 1944. De konstnärliga mönstrade tygerna har blivit tidlösa klassiker där hantverket får stå i centrum. Jobs har sina rötter i Dalarna och tyget trycks i Leksand på en blandning av lin och bomull. Tyget importeras från Belgien.

 

Ett linneväveri i Bollnäs kommun i Hälsingland med mål att bevara och utveckla ett svenskt kulturarv. I Växbo finns miljöer från linberedningens glansdagar och här tillverkas produkter av 100% lin, därav möbeltyg. Med hjälp av gamla hantverkstraditioner, kvalité och lokal produktion vill de skapa ett mervärde för sina kunder. Deras produkter är dessutom märkta med Naturskyddsföreningens ”Bra miljöval”

 

Linneväveriet är ett svenskt företag med anor sedan 1884. De är kunglig hovleverantör och förser det Svenska hovet med exklusiva linneprodukter. Väveriet med fabriksförsäljning ligger i Klässbol i Värmland och har även en liten kollektion av möbeltyg. Alla deras produkter som är av 100% linne är märkta med Naturskyddsföreningens ”Bra miljöval”.

 

Svenskt liten familjeägd textilgrossist som drivs av tre syskon och har sin verksamhet mitt i Småland. Kvalitet och service till försiktiga priser är deras flaggskepp. Flera av deras tyger är certifierade enligt Oeko-Tex Standard 100.

 

Danskt företag som hela tiden strävar efter att ligga i framkant när det gäller innovation, kvalité och modern design. Deras mål är att ha en så liten miljöpåverkan som möjligt när det gäller tillverkningen av sina tyger. Många av deras tyger är certifierade enligt Ecolabel, exempelvis deras många fina ulltyger. Majoriteten av Kvadrats tyger tillverkas i Europa och alla leverantörer uppfyller REACH

 

The Romo Group är från England och ägs och drivs av familjen Mould. De inräknar 6 varumärken såsom; Romo, Villa Nova, Kirkby design, Mark Alexander, Bute och Zinc. Tillverkningen sker främst i Italien, sen i fallande ordning England, Belgien, Spanien och Turkiet. Deras urval av möbeltyger är stort både vad det gäller materialval och stil och är trendkänsliga och utvecklar hela tiden nya kollektioner.

 

Svenskt grossist företag med anor från 1886. De säljer textiler och material till stoppningsindustrin, tapetserare, inredare m.m. Huvudkontor ligger i Nässjö och de har även några dotterbolag i Europa. United Fabrics och United Leather är varumärken som omfattar Nevotex kollektioner av tyg och läder. Möbeltygerna importeras både från Europa och Asien. Flera av deras tyger är certifierade enligt Oeko-Tex Standard 100.

Ett svenskt företag som är etablerade sedan 1891 och finns i Göteborg. De säljer material, tyger och tillbehör till möbelindustrin. När det gäller textiler så säljer de Sunbrella dynväv som mest används för klädsel av möbler till båtar och altaner. De säljer även mycket konstläder och kan i miljöväg erbjuda ett ftalatfritt alternativ.

 

Engelskt företag som har en lång tradition av att arbeta med att framställa tyger och tapeter. Produkterna produceras i England och Europa.

 

Engelskt företag som arbetar med tyger, tapeter och inredning. De uppdaterar sig ständigt och kan erbjuda såväl moderna som klassiska möbeltyger.

 

Engelskt litet familjeföretag som säljer ekologiska bomullstyger och stoppnings material från Indien, som även är GOTS certifierade.

 

Fröken gröns tapetsering

Helikoptergatan 6

723 48 Västerås

Tel: 073-0328420

Mail: info@fgtapetsering.se